Caută
  • Nicoleta Hubscher

Rezervările din România în alte ţări au scăzut cu 33% în 2020

Industria Turismului a fost au fost influenţată în principal în mod negativ de pandemia coronavirus Comparând perioada 2020 cu cea din 2019, rezervările din România în alte ţări au scăzut cu 33%, un procent mult mai mic decât cel anticipat de industrie, conform unui comunicat de presă.

Specialiştii agenţiei de turism online eSky au realizat o analiză legată de trendurile din 2020.

Potrivit sursei citate, în topul destinaţiilor favorite ale românilor în an de pandemie, România s-a clasat pe locul întâi cu 55% din numărul total de rezervări, călătorii adaptându-se la restricţiile impuse de guverne. Restul clasamentului conţine pe locul 2 Marea Britanie cu 15% din numărul total de rezervări, pe locul trei Germania (8%), urmată de Italia (6%), Spania şi Franţa cu 4% iar pe locul 7 avem Belgia cu 2%.
Dacă anii trecuţi, Londra era oraşul preferat, în 2020 - Bucureşti conduce detaşat cu 55% dintre rezervări. El fiind urmat de Londra, anul acesta având 17% din totalul călătorilor şi Iaşi cu 7%. Ca preferinţe, oraşele au fost urmate de Cluj, Timişoara, Bacău, Paris şi Bruxelles, se menţionează în comunicat.


2020 a influenţat drastic vieţile oamenilor dar şi alegerile tipurilor de zboruri pe care le-au făcut. În comparaţie cu 2019, în 2020 numărul de rezervări făcute de români la zborurile naţionale a scăzut cu 57%.


Conform comunicatului, în timpul pandemiei, s-a născut o nouă tendinţă numită "travel bubble" ce constă în călătoria în străinătate, în ţările vecine şi relativ aproape de ţara călătorului. Această tendinţă este confirmată de datele de la eSky - scăderea călătoriilor intercontinentale a fost mai mare decât scăderea călătoriilor către ţările de pe un continent. În 2020, călătoriile intercontinentale au scăzut cu 76%, iar cele intra-continentale cu doar 52%.

1 afișare0 comentariu